SM-Le-Roi

 

     
Aktivnosti

Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/embassyo/public_html/templates/gk_cloudhost/lib/framework/helper.layout.php on line 149

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/embassyo/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 272

myabbes

Nastavno na Kraljevski Dahir o osnivanju Veleposlanstva Kraljevine Maroko u Hrvatskoj, marokanska Diplomatska misija je otvorila svoja vrata 12. travnja 2013.g., kad su je službeno otvorili marokanski i hrvatski Ministri vanjskih poslova.

Danas, internetska stranica Veleposlanstva Kraljevine Maroko u Zagrebu postaje prozor, među ostalima, otvoren prema našoj zemlji i putem kojega ćemo se truditi korisnike interneta Hrvatske, Bosne i Hercegovine ali i ostalih nacionalnosti, upoznati s Marokom, navodeći ih na stranice i izvore gdje će pronalaziti odgovore na njihova pitanja i pretraživanja.

Jednako tako će se i mala marokanska zajednica, koja živi i ovom dijelu svijeta, moći on-line raspitati o svojim administrativnim pravima i građanskim dužnostima.
Malu po broju, ali ipak veliku po svojoj kvaliteti, pozivamo našu zajednicu sunarodnjaka, koju većinom čine studenti/učenici i dužnosnici, da – na interaktivan način – obogati ovu internet stranicu, koja je dijelom i njihova.

Ovaj portal će objediniti slike raznih lica Maroka : njegovu povijest, kulturološku i umjetničku raznolikost, njegovu političku, gospodarsku, društvenu, kulturnu i sportsku svakodnevicu, potičući naše internet korisnike da ju posjećuju kako bi tu otkrivali sjene, svjetlost i šarm ove "Kraljevine svih kraljevstava" gdje se istok i zapad međusobno isprepliću.

Naše će rubrike također davati uvid u marokansko-hrvatske i marokansko-bosanske odnose, koji zajedno teže stvarnoj mogućnosti jačanja svojih bilateralnih odnosa.

Nedavna povijest Hrvatske je bogata pozitivnim preokretima u smjeru spektakularne preobrazbe njezinoga društva te je postalo važno usmjeriti pogled na 28. zemlju članicu Europske Unije, domovinu Marka Pola, Hermana Dalmatina, koji je u 12.-om stoljeću prvi na latinski jezik preveo Kur'an, Fausta Vrančića koji je skicirao izgled prvog padobrana i drugih, Nikole Tesle, oca radara, ne zaboravljajući Davora Šukera, Zvonimira Bobana i Luku Modrića, međunarodne zvijezde hrvatskog nogometa.

Osluškujući otvoreno sve primjedbe i komentare, moja je želja da ova stranica pruža odgovore na težnje internet korisnika i postane pravo mjesto razmjene. Ugodno surfanje.

Moulay Abbès KADIRI, Veleposlanik Njegova Veličanstva Kralja

 

Maroko slike

Istražite našu zemlju i pustiti da vas voditi

Više ...

Knjižnica

Otvaranje našeg veleposlanstva, intervjua ....

Više ...

Kontaktirajte nas

Veleposlanstvo Maroka u Hrvatskoj

Frana Krsinica 5,
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 457 82 89

Fax:+385 1 457 82 67

Email: embassy.morocco.zg@gmail.com 

Konzularni poslovi: consularservicemorocco@gmail.com

Radno vrijeme : Od ponedjeljka do petka, de 09h00 à 16h00